2.93 Will not start Transmission on Ubuntu Server 16.04.4 LTS

Ask for help and report issues not specific to either the Mac OS X or GTK+ versions of Transmission
Amarog
Posts: 2
Joined: Sun Mar 11, 2018 5:19 pm

2.93 Will not start Transmission on Ubuntu Server 16.04.4 LTS

Postby Amarog » Sun Mar 11, 2018 5:28 pm

Hi everybody,

I know, first post, a question from the start... But yeah, I've got a problem with transmission on Ubuntu headless Server 16.04.4 LTS.
I installed Transmission via this 'tutorial': http://ubuntu-for-humans.blogspot.be/20 ... buntu.html

This worked with no problems up until version 2.84. But today I updated my server and everything went to hell for transmission. The 2.93 would not start. So I started googling and came across some solutions.

https://www.reddit.com/r/torrents/comme ... on_daemon/

This does make my transmission work again, but for only 2 minutes or so... After that it just stops working again... And i'm getting the fault code again

Code: Select all

Mar 11 18:12:58 Server systemd[1]: Starting Transmission BitTorrent Daemon...
Mar 11 18:13:00 Server transmission-daemon[1690]: [2018-03-11 18:13:00.343] UDP Failed to set receive buffer: requested 4194304, got 425984 (tr-udp.c:84)
Mar 11 18:13:00 Server transmission-daemon[1690]: [2018-03-11 18:13:00.343] UDP Failed to set send buffer: requested 1048576, got 425984 (tr-udp.c:95)
Mar 11 18:14:28 Server systemd[1]: transmission-daemon.service: Start operation timed out. Terminating.
Mar 11 18:14:29 Server systemd[1]: Failed to start Transmission BitTorrent Daemon.
Mar 11 18:14:29 Server systemd[1]: transmission-daemon.service: Unit entered failed state.
Mar 11 18:14:29 Server systemd[1]: transmission-daemon.service: Failed with result 'timeout'.
user:~$ sudo /etc/init.d/transmission-daemon restart
[....] Restarting transmission-daemon (via systemctl): transmission-daemon.serviceJob for transmission-daemon.service failed because a timeout was exceeded. See "systemctl status transmission-daemon.service" and "journalctl -xe" for details.
 failed!
 


The strange thing, when it's trying to restart it does work for like 30sec... After that it fails again and I can't connect anymore...
I'm seeing a lot of people with those problems... But Can't seem to find a solution...

Can I get some help over here?
Be ware, my Linux experience is not that great... So if you need some info from me please explain what I need to do to give you what you want...

Thanks in advance!!
Amarog

mike.dld
Transmission Developer
Posts: 246
Joined: Wed Dec 25, 2013 10:56 pm

Re: 2.93 Will not start Transmission on Ubuntu Server 16.04.4 LTS

Postby mike.dld » Sun Mar 11, 2018 6:48 pm


Amarog
Posts: 2
Joined: Sun Mar 11, 2018 5:19 pm

Re: 2.93 Will not start Transmission on Ubuntu Server 16.04.4 LTS

Postby Amarog » Tue Mar 13, 2018 6:15 pm

yes, did that too. Does work for like 10 minutes too. But after that same story... So i've deleted everything and installed 2.84 again. Not the ideal way but hey...


Return to “Support”