Magnet link stuck with "torrent metadata needed"

Ask for help and report issues not specific to either the Mac OS X or GTK+ versions of Transmission
blacke4dawn
Posts: 552
Joined: Sun Dec 13, 2009 10:44 pm

Re: Magnet link stuck with "torrent metadata needed"

Post by blacke4dawn » Sun Jun 24, 2012 11:50 am

Check that DHT is turned on.

Try adding some "generic" trackers and see if it works.

livings124
Transmission Developer
Posts: 3141
Joined: Fri Jan 13, 2006 8:08 pm

Re: Magnet link stuck with "torrent metadata needed"

Post by livings124 » Wed Jun 27, 2012 4:21 am

Try (and report back) if a nightly build from trunk is any better. https://build.transmissionbt.com/

jayswarthy
Posts: 1
Joined: Sat Jun 30, 2012 2:15 am

Re: Magnet link stuck with "torrent metadata needed"

Post by jayswarthy » Sat Jun 30, 2012 2:17 am

I also had this problem but I went to Preferences>Encryption and disabled "Prefer encrypted peers"
Works perfectly fine now. Cheers.

tag
Posts: 1
Joined: Sun Jul 29, 2012 3:46 pm

Re: Magnet link stuck with "torrent metadata needed"

Post by tag » Sun Jul 29, 2012 3:51 pm

Has this problem been fixed in the meantime? I am getting the same message (no matter what I do, including what have been suggested in this thread) and I also noticed that the same magnets work with other applications. The only additional observation I have, if this helps in any way, is that the peer listening port is closed no matter what I do.

Any idea what to do? Otherwise I have to switch to another application, which I don't want to.

x190
Posts: 5094
Joined: Sun Nov 30, 2008 4:59 am

Re: Magnet link stuck with "torrent metadata needed"

Post by x190 » Sun Jul 29, 2012 6:19 pm

The stone age didn’t end because we ran out of stones.
---The Great Disruption - by Paul Gilding
https://paulgilding.com/
-------------------------------------------------

Cephas Atheos
Posts: 2
Joined: Mon Sep 03, 2012 2:47 am

Re: Magnet link stuck with "torrent metadata needed"

Post by Cephas Atheos » Mon Sep 03, 2012 3:05 am

G'day all,

I've now struck exactly the same problem. I had half a dozen torrents downloading, and I was seeding another 10 or so just fine.

I was looking in Preferences, and enabled "Use local peer discovery" - then everything just stopped. No uploads, the downloads all stalled, and now when I add a magnet link, I get stuck at the "metadata needed" stage.

Nothing else (nothing, I swear!) has changed.

Disabling the local peer option, enabling/disabling all other options in the peers section of prefs, stopping and restarting Transmission after each setting change (since pausing and restarting the transfers did nothing), none of these work any longer.

Looks like I need a new Transmission! :)

I'm running Lion (10.7.4) on a brand-new MBP 13", with Transmission 2.61 (build 13407).

I downloaded another client (µTorrent 1.6.5), dropped the same magnet link on it, and it's downloading just fine. So this is a Transmission issue, not an external or network problem!

If you need more information, please let me know.
-Pete

x190
Posts: 5094
Joined: Sun Nov 30, 2008 4:59 am

Re: Magnet link stuck with "torrent metadata needed"

Post by x190 » Mon Sep 03, 2012 5:21 am

So this is a Transmission issue
You're sure about that? (Hint: ISP blocks port?)
Looks like I need a new Transmission! :)
Help yourself--they're free.

#1 Move the following folders/files to your Desktop.

~/Library/Application Support/Transmission (.torrents are here)
~/Library/Preferences/org.m0k.transmission.LSSharedFileList.plist
~/Library/Preferences/org.m0k.transmission.plist
~/Library/Caches/org.m0k.transmission

"~" = your home folder.
http://osxdaily.com/2011/07/22/access-u ... os-x-lion/

#2 Trash the .app.

#3 D/l a fresh copy and re-install application.

http://www.transmissionbt.com/download/
The stone age didn’t end because we ran out of stones.
---The Great Disruption - by Paul Gilding
https://paulgilding.com/
-------------------------------------------------

Cephas Atheos
Posts: 2
Joined: Mon Sep 03, 2012 2:47 am

Re: Magnet link stuck with "torrent metadata needed"

Post by Cephas Atheos » Mon Sep 03, 2012 12:53 pm

Thanks for such a quick response!

I don't *think* it's an ISP issue - I first set µTorrent to use the same port number, and it worked right away. Then I tried randomising the port in Transmission, and that didn't do anything (that I could tell) - the transmission was stuck in neutral, as it were.

I'm glad Transmission is free, otherwise I'd be an unhappy camper! :)

To be honest, I'm quite happy with µTorrent right now - it seems to be at least as fast as Transmission, and (more importantly) it works, without having to copy stuff around and reinstall stuff.

I did uninstall and reinstall Transmission, both after copying and restoring the files you mentioned, and again a second time after deleting the files in question. Both times, Transmission seemed to work fine again - at least, it resolved magnet links again and I was able to download and seed stuff, including the last magnet link that it stopped working at. I also tried setting the prefs again, and this time it made no difference (again, as far as I could tell).

So thanks so much for your efforts. Since this does actually seem like a genuine Transmission bug, I'd be interested to see if a patch or new version includes the fix (if it's possible based on the very little I could provide).

x190
Posts: 5094
Joined: Sun Nov 30, 2008 4:59 am

Re: Magnet link stuck with "torrent metadata needed"

Post by x190 » Mon Sep 03, 2012 7:44 pm

Since this does actually seem like a genuine Transmission bug
But what are the steps to reliably reproduce it? Transmission works just fine for 99.99% of users.
The stone age didn’t end because we ran out of stones.
---The Great Disruption - by Paul Gilding
https://paulgilding.com/
-------------------------------------------------

scoobydoo99
Posts: 1
Joined: Mon Oct 08, 2012 12:43 am

Re: Magnet link stuck with "torrent metadata needed"

Post by scoobydoo99 » Mon Oct 08, 2012 12:50 am

x190 wrote:
Since this does actually seem like a genuine Transmission bug
But what are the steps to reliably reproduce it? Transmission works just fine for 99.99% of users.
Here are my steps:

1. Use a 2011 MacBook Pro running OS X Mountain Lion 10.8.2 and Transmission 2.71
2. Add magnet links just like I have done a million times before
3. The magnet links no longer start downloading, showing "torrent metadata needed"

That's it.
NO changes between the time Transmission worked (last week) and the last couple of days.

Used to work perfect. Doesn't work AT ALL now. Tried all suggestions in this thread. :cry:

x190
Posts: 5094
Joined: Sun Nov 30, 2008 4:59 am

Re: Magnet link stuck with "torrent metadata needed"

Post by x190 » Mon Oct 08, 2012 2:57 am

magnet:?xt=urn:btih:14FFE5DD23188FD5CB53A1D47F1289DB70ABF31E&dn=ubuntu+12+04+1+desktop+32+bit&tr=http%3A%2F%2Ftracker.tracker.example.com%2Fannounce&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.tracker.example.com%3A80

Please test using the above link.

Substitute p_u_b_l_i_c_b_t (minus underscores) for example.
The stone age didn’t end because we ran out of stones.
---The Great Disruption - by Paul Gilding
https://paulgilding.com/
-------------------------------------------------

Smultie
Posts: 2
Joined: Wed Oct 10, 2012 1:31 pm

Re: Magnet link stuck with "torrent metadata needed"

Post by Smultie » Wed Oct 10, 2012 1:43 pm

Same problem here.
Just tried to download an Ubuntu magnet-torrent.

This is what happens in Transmission 2.71 on Mac OS 10.8.2, PEX and DHT on!

Image

The same file in uTorrent:

Image

The difference is kinda big.
This is obvious a problem in Transmission. Please fix this, as I much prefer Transmission over uTorrent.

x190
Posts: 5094
Joined: Sun Nov 30, 2008 4:59 am

Re: Magnet link stuck with "torrent metadata needed"

Post by x190 » Wed Oct 10, 2012 6:40 pm

Smultie: You need to find out why you aren't connecting to trackers. That is not a magnet issue. Start by checking your message logs.

https://trac.transmissionbt.com/wiki/Ed ... Files#Misc

message-level: Number (0 = None, 1 = Error, 2 = Info, 3 = Debug, default = 2) Set verbosity of transmission messages.

viewtopic.php?f=1&t=3415
The stone age didn’t end because we ran out of stones.
---The Great Disruption - by Paul Gilding
https://paulgilding.com/
-------------------------------------------------

Smultie
Posts: 2
Joined: Wed Oct 10, 2012 1:31 pm

Re: Magnet link stuck with "torrent metadata needed"

Post by Smultie » Wed Oct 10, 2012 8:06 pm

Changing "Randomize port on launch" (from no to yes) seems to have worked for me.

rnc000
Posts: 1
Joined: Sun Nov 04, 2012 11:59 am

Re: Magnet link stuck with "torrent metadata needed"

Post by rnc000 » Sun Nov 04, 2012 12:00 pm

Changing "Randomize port on launch" (from no to yes) worked for me as well.

Post Reply