Terminated with status 255

Ask for help and report issues not specific to either the Mac OS X or GTK+ versions of Transmission
Post Reply
perdrix
Posts: 9
Joined: Wed Mar 09, 2016 9:47 am

Terminated with status 255

Post by perdrix »

Installed current release on Ubuntu 14.04.4

I can't start the daemon as a service as I get:

[ 12.465563] init: transmission-daemon main process (826) terminated with status 255
[ 12.465612] init: transmission-daemon main process ended, respawning
[ 12.706613] init: transmission-daemon main process (853) terminated with status 255
[ 12.706661] init: transmission-daemon main process ended, respawning
[ 12.822099] init: transmission-daemon main process (867) terminated with status 255
[ 12.822158] init: transmission-daemon main process ended, respawning
[ 12.904918] init: transmission-daemon main process (876) terminated with status 255
[ 12.904977] init: transmission-daemon main process ended, respawning
[ 12.951600] init: transmission-daemon main process (880) terminated with status 255
[ 12.951662] init: transmission-daemon main process ended, respawning
[ 12.995710] init: transmission-daemon main process (883) terminated with status 255
[ 12.995767] init: transmission-daemon main process ended, respawning
[ 13.044388] init: transmission-daemon main process (886) terminated with status 255
[ 13.044446] init: transmission-daemon main process ended, respawning
[ 13.091378] init: transmission-daemon main process (889) terminated with status 255
[ 13.091438] init: transmission-daemon main process ended, respawning
[ 13.139519] init: transmission-daemon main process (892) terminated with status 255
[ 13.139584] init: transmission-daemon respawning too fast, stopped

This is probably a stupid on my part but for the life of me I can't see what it is. I tried to attach the settings file but the BBS won't let me.

Strangely if I run /usr/bin/transmission-daemon from the command line it doesn't terminate.
Dave
perdrix
Posts: 9
Joined: Wed Mar 09, 2016 9:47 am

Re: Terminated with status 255

Post by perdrix »

In the end I did the same as the other guy - a full re-install and that worked! Ho-hum one of life's mysteries.

Thanks for the pointer to the other thread.

PS How to mark the thread as [SOLVED}?
Dave
x190
Posts: 5094
Joined: Sun Nov 30, 2008 4:59 am

Re: Terminated with status 255

Post by x190 »

If you removed all config files, in particular, including .resume files, then that likely helped.

What command did you use to do a 'full re-install'?
perdrix
Posts: 9
Joined: Wed Mar 09, 2016 9:47 am

Re: Terminated with status 255

Post by perdrix »

Pretty much what the other chap did:

Code: Select all

sudo apt-get autoremove transmission-daemon transmission-common transmission-cli transmission-gtk  --purge
followed by

Code: Select all

sudo apt-get install transmission-daemon transmission-common transmission-cli transmission-gtk


I then re-did my tailoring of the settings file. Clearly I must have messed something up in there :(

Now all working fine :)

Dave
Post Reply