HowTo: Bind to a specific network interface

Ask for help and report issues with the Mac OS X version of Transmission
scott451
Posts: 3
Joined: Fri Jan 20, 2012 11:24 pm

Re: HowTo: Bind to a specific network interface

Postby scott451 » Thu Aug 29, 2013 7:04 am

hi,

i've been looking at this same question since i switched to openvpn. i've got things rolling by binding the ip address, but binding to an interface seems so much cleaner.

i hesitate to plunge into building transmission ; does anyone know if the patch from #2313 every made it into a nightly build ? thanks !


- scott

x190
Posts: 5094
Joined: Sun Nov 30, 2008 4:59 am

Re: HowTo: Bind to a specific network interface

Postby x190 » Thu Aug 29, 2013 8:17 am

No.

#2313 (comment:99) has got a prebuilt model you can download.
The stone age didn’t end because we ran out of stones.
---The Great Disruption - by Paul Gilding
https://paulgilding.com/
-------------------------------------------------

jonny_noog
Posts: 5
Joined: Wed Aug 20, 2014 11:23 am

Re: HowTo: Bind to a specific network interface

Postby jonny_noog » Sun Aug 24, 2014 10:00 am

Sorry to dig up an old thread, but reading through what's here and the related ticket, I was just wondering what the current situation is in relation to exclusively binding Transmission to a specific interface? Would I be correct in assuming this feature has not made it into the standard build of Transmission? If so, are there any plans for this to happen at any point?

x190
Posts: 5094
Joined: Sun Nov 30, 2008 4:59 am

Re: HowTo: Bind to a specific network interface

Postby x190 » Sun Aug 24, 2014 11:36 pm

Would I be correct in assuming this feature has not made it into the standard build of Transmission?
Yes.

If so, are there any plans for this to happen at any point?

No.
The stone age didn’t end because we ran out of stones.
---The Great Disruption - by Paul Gilding
https://paulgilding.com/
-------------------------------------------------

jonny_noog
Posts: 5
Joined: Wed Aug 20, 2014 11:23 am

Re: HowTo: Bind to a specific network interface

Postby jonny_noog » Mon Aug 25, 2014 7:59 am

x190 wrote:
Would I be correct in assuming this feature has not made it into the standard build of Transmission?
Yes.

If so, are there any plans for this to happen at any point?

No.


You're a man of great lingual economy, sir. Thanks for the confirmation.

mbtm
Posts: 5
Joined: Mon Dec 28, 2015 2:42 pm

Re: HowTo: Bind to a specific network interface

Postby mbtm » Tue Jan 02, 2018 10:31 pm

Anything new here? It looks like a few people have written patches, but I don't see anything indicating that these patches have been successfully incorporated into any recent builds.

hbwhite
Posts: 4
Joined: Tue Feb 27, 2018 10:55 pm

Re: HowTo: Bind to a specific network interface

Postby hbwhite » Wed Feb 28, 2018 1:04 am

Hey guys, I just wrote an app that adds this feature to Transmission on Mac. It's fully open-source and automatically updates the "BindAddressIPv4" (or IPv6) option in Transmission's preferences when the IP address of the binding interface changes.

It's a separate app so it doesn't require patching, and it should work with future versions of Transmission automatically. I hope this helps people who have been waiting for this feature on Mac.

More information and download links are in my post here: (I didn't want to copy-and-paste the same post)

viewtopic.php?f=5&t=18944

fuori
Posts: 2
Joined: Fri Jul 13, 2018 12:25 pm

Re: HowTo: Bind to a specific network interface

Postby fuori » Fri Jul 13, 2018 12:41 pm

Hi guys,

I second hbwhite's Clutch, using it now on macOS 10.13.5 and it works like a charm!

Best,
Matt


Return to “Mac Support”