port is closed

Feature requests for the Mac OS X version of Transmission
Post Reply
xcell
Posts: 3
Joined: Tue Dec 02, 2008 3:33 am

port is closed

Post by xcell »

I follwed the Transmission Help but my port is still closed - I guess the log below shows that forwarding the port worked:

2010-11-07 18:26:53 +0700 port-forwarding.c:184 [Info] Port Forwarding: Stopped
2010-11-07 18:26:53 +0700 upnp.c:167 [Info] Port Forwarding (UPnP): Stopping port forwarding through "http://192.168.10.1:2555/upnp/ea9e1281- ... PConn1.ctl", service "urn:schemas-upnp-org:service:WANIPConnection:1"
2010-11-07 18:26:53 +0700 port-forwarding.c:95 [Info] Port Forwarding: State changed from "Forwarded" to "Not forwarded"
2010-11-07 18:27:01 +0700 natpmp.c:70 [Info] Port Forwarding (NAT-PMP): initnatpmp succeeded (0)
2010-11-07 18:27:01 +0700 natpmp.c:70 [Info] Port Forwarding (NAT-PMP): sendpublicaddressrequest succeeded (2)
2010-11-07 18:27:01 +0700 upnp.c:113 [Info] Port Forwarding (UPnP): Found Internet Gateway Device "http://192.168.10.1:2555/upnp/ea9e1281- ... PConn1.ctl"
2010-11-07 18:27:01 +0700 upnp.c:115 [Info] Port Forwarding (UPnP): Local Address is "192.168.10.xxx"
2010-11-07 18:27:01 +0700 upnp.c:202 [Info] Port Forwarding (UPnP): Port forwarding through "http://xxxxx:2555/upnp/ea9e1281-2401b50 ... PConn1.ctl", service "urn:schemas-upnp-org:service:WANIPConnection:1". (local address: xxxxxxx1)
2010-11-07 18:27:01 +0700 upnp.c:205 [Info] Port Forwarding (UPnP): Port forwarding successful!
2010-11-07 18:27:01 +0700 port-forwarding.c:95 [Info] Port Forwarding: State changed from "Not forwarded" to "Forwarded"
2010-11-07 18:27:05 +0700 bencode.c:1681 [Debug] Transmission: Writing 149 bytes to temporary file "/Users/xxxxxLibrary/Application Support/Transmission/stats.json.tmp.bW7XbI"
2010-11-07 18:27:05 +0700 bencode.c:1693 [Debug] Transmission: Renaming "/Users/xxxxxx/Library/Application Support/Transmission/stats.json.tmp.bW7XbI" as "/Users/xxxx/Library/Application Support/Transmission/stats.json"
2010-11-07 18:27:05 +0700 bencode.c:1697 [Info] Transmission: Saved "/Users/xxxxxx/Library/Application Support/Transmission/stats.json"
trippelato
Posts: 1
Joined: Sun Nov 07, 2010 4:10 pm

Re: port is closed

Post by trippelato »

SAME PROBLEM FOR ME
2010-11-07 17:18:21 +0100 tr-dht.c:252 [Debug] DHT: Finished bootstrapping
2010-11-07 17:06:41 +0100 upnp.c:128 [Debug] Port Forwarding (UPnP): If your router supports UPnP, please make sure UPnP is enabled!
2010-11-07 17:06:41 +0100 natpmp.c:70 [Info] Port Forwarding (NAT-PMP): initnatpmp succeeded (0)
2010-11-07 17:06:49 +0100 natpmp.c:75 [Debug] Port Forwarding (NAT-PMP): readnatpmpresponseorretry failed. natpmp returned -7 (the gateway does not support nat-pmp); errno is 61 (Connection refused)
2010-11-07 17:29:09 +0100 platform.c:526 [Info] Transmission: Searching for web interface file "/Applications/Transmission.app/Contents/Resources/web/index.html"
2010-11-07 17:29:09 +0100 platform.c:526 [Info] Transmission: Searching for web interface file "/Users/admin/Library/Application Support/Transmission/web/index.html"
2010-11-07 17:06:41 +0100 natpmp.c:70 [Info] Port Forwarding (NAT-PMP): sendpublicaddressrequest succeeded (2)
2010-11-07 17:06:41 +0100 port-forwarding.c:95 [Info] Port Forwarding: State changed from "Not forwarded" to "Starting"
2010-11-07 17:06:49 +0100 port-forwarding.c:95 [Info] Port Forwarding: State changed from "Starting" to "???"
2010-11-07 17:06:37 +0100 port-forwarding.c:184 [Info] Port Forwarding: Stopped
2010-11-07 17:06:41 +0100 upnp.c:125 [Debug] Port Forwarding (UPnP): UPNP_GetValidIGD failed (errno 0 - Unknown error: 0)
2010-11-07 17:06:41 +0100 upnp.c:105 [Debug] Port Forwarding (UPnP): upnpDiscover failed (errno 2 - No such file or directory)
PLEASE HELP!!!!!!
slimtimslide
Posts: 1
Joined: Thu Nov 25, 2010 7:00 pm

Re: port is closed

Post by slimtimslide »

ditto...

cant some kind person explain how to solve this - im using osx10.6 and have no idea how to change, or select, a port - the randomize feaure in transmission has acheived nothing and im at a loss - when i used transmission on my old G4 (osx10.3.9) i never had a problem, what am i doing wrong? xxxxxxx
x190
Posts: 5094
Joined: Sun Nov 30, 2008 4:59 am

Re: port is closed

Post by x190 »

Transmission's 'Help' files will help you get an open port. If you still have problems after following all the information provided, please give us details of your LAN and what you have tried so far.
The stone age didn’t end because we ran out of stones.
---The Great Disruption - by Paul Gilding
https://paulgilding.com/
-------------------------------------------------
litsan
Posts: 4
Joined: Sat Feb 05, 2011 2:01 pm

Re: port is closed

Post by litsan »

I have the same problem despite doing all that's required about port forwarding, NAT, etc. However, I run an Airport Extreme and extend my wireless network in the house using an Airport Express. I connect this computer via my Airport Express in the hall. Even when I switch that off, there is a weak signal to my Extreme, the same "port closed" results.

My debug log is as follows. Hope I get help.....btw my torrent site requires that I seed back (which is now prevented) and am using Transmission v2.20b3. Thanks.

Lit
Debug log:
"2011-02-05 21:57:50 +0800 port-forwarding.c:183 [Info] Port Forwarding: Stopped
2011-02-05 21:57:50 +0800 natpmp.c:70 [Info] Port Forwarding (NAT-PMP): sendnewportmappingrequest succeeded (12)
2011-02-05 21:57:50 +0800 port-forwarding.c:95 [Info] Port Forwarding: State changed from "Forwarded" to "Stopping"
2011-02-05 21:57:55 +0800 natpmp.c:70 [Info] Port Forwarding (NAT-PMP): initnatpmp succeeded (0)
2011-02-05 21:57:55 +0800 natpmp.c:70 [Info] Port Forwarding (NAT-PMP): sendpublicaddressrequest succeeded (2)
2011-02-05 21:57:55 +0800 upnp.c:105 [Debug] Port Forwarding (UPnP): upnpDiscover failed (errno 2 - No such file or directory)
2011-02-05 21:57:55 +0800 upnp.c:125 [Debug] Port Forwarding (UPnP): UPNP_GetValidIGD failed (errno 0 - Unknown error: 0)
2011-02-05 21:57:55 +0800 upnp.c:128 [Debug] Port Forwarding (UPnP): If your router supports UPnP, please make sure UPnP is enabled!
2011-02-05 21:57:55 +0800 port-forwarding.c:95 [Info] Port Forwarding: State changed from "Not forwarded" to "Starting"
2011-02-05 21:58:03 +0800 natpmp.c:70 [Info] Port Forwarding (NAT-PMP): readnatpmpresponseorretry succeeded (0)
2011-02-05 21:58:03 +0800 natpmp.c:138 [Info] Port Forwarding (NAT-PMP): Found public address "218.212.110.34"
2011-02-05 21:58:03 +0800 natpmp.c:70 [Info] Port Forwarding (NAT-PMP): sendnewportmappingrequest succeeded (12)
2011-02-05 21:58:04 +0800 natpmp.c:70 [Info] Port Forwarding (NAT-PMP): readnatpmpresponseorretry succeeded (0)
2011-02-05 21:58:04 +0800 natpmp.c:218 [Info] Port Forwarding (NAT-PMP): Port 52025 forwarded successfully
2011-02-05 21:58:04 +0800 port-forwarding.c:95 [Info] Port Forwarding: State changed from "Starting" to "Forwarded""
Post Reply